Waarom Josef Emmerich pompen?

Tot voor kort gebruikten we hiervoor lobbenpompen, alleen waren die erg gevoelig voor slijtage. De snelle slijtage word veroorzaakt door het agressieve medium, de (hoge) druk die de pomp moet leveren en een variabele droge stof van het te verpompen medium. Hierdoor liep de capaciteit van de lobbenpomp snel terug waardoor we niet het gewenste debiet haalde, wat het proces sterk verstoorde. Tevens kwamen er erg hoge onderhoudskosten door de regelmatige revisies van de lobbenpompen.

Voor een hogere bedrijfszekerheid en lagere onderhoudskosten zijn we op zoek gegaan naar een alternatief voor de lobbenpomp.

Na een test hebben we gekozen voor de Plunjer Membraam pomp van Josef Emmerich (JE). De reden dat we voor de JE pomp hebben gekozen is dat je geen terugloop in capaciteit hebt, er zijn dus geen slijt gevoelige onderdelen die er voor zorgen dat het debiet van de pomp terug loopt. De JE pomp haalt een hoge eind druk (16 bar) waardoor de pomp (in ons geval) eigenlijk nooit hard hoeft te werken aangezien er een werkdruk is van 4 รก 5 bar. Dit alles zorgt ervoor dat de JE pomp erg betrouwbaar is en weinig onderhoud vraagt.

Waar we voorheen zowat maandelijks een lobbenpomp moesten reviseren, hebben we nu een jaar lang zonder problemen of onderhoud met de JE pomp gedraaid. Dit scheelt veel tijd en kosten waardoor we een terugverdientijd hebben van ongeveer 4 jaar. Tevens is het proces veel stabieler geworden door een regelmatiger aanvoer van de slibstromen in de slibvergisting.

De Josef Emmerich pomp is daarom ook zeker aan te raden, omdat het op de langere duur zeker de goedkoopste oplossing is.